Glumica Marli Metlin danas slavi rođendan, a mi vam donosimo njenu neverovatnu životnu priču!
Metlinova nije imala lako detinjstvo. Imala je samo 18 meseci kada je trajno izgubila sluh na desnom, odnosno 80 odsto sluha na levom uhu. Iako se smatra da je sluh izgubila zbog infekcije i visoke temperature, u svojoj autobiografiji "Vrištaću kasnije" (I'll scream later), navela je da je do gubitka sluha došlo zbog genetske deformacije unutrašnjeg uha. Ona je jedina gluva osoba u svojoj porodici.

U istoj knjizi, glumica je navela i da je dva puta bila seksualno zlostavljana, prvi put od strane bebisiterke kada je imala 11 godina, a drugi put u srednjoj školi, kada ju je zlostavljao profesor.

Mala Marli od detinjstva je volela pozorište i scenu, i kao sedmogodišnjakinja je debitovala u ulozi Doroti u "Čarobnjaku iz Oza", u pozorištu pri Međunarodnom centru za oštećeni sluh i umetnost.

Nastavila je da učestvuje u predstavama te trupe, i 1986. godine ju je primetio Henri Vinkler i dao joj ulogu u filmu "Deca manjeg boga" (Children of a lesser god). Igrala je čistačicu u školi za decu oštećenog sluha, koja se zaljubljuje u terapeuta za govor (Vilijam Hurt).

Kompletan tekst možete pročitati na ovom linku